Lijevo zelena koalicija

Katarina Peović pozvala Škoru na sučeljavanje: “Iza njegovog nacionalizma i netolerancije stoji interes bogatih privatnika”

Hina

Katarina Peović / Foto, V: KARUZA

Katarina Peović / Foto, V: KARUZA

Peović se upitala bi li se Škoro usudio debatirati s nekim tko bi mu postavio neugodna pitanjaNositeljica liste lijevo zelene koalicije u 8. izbornoj jedinici Katarina Peović (Radnička fronta) pozvala je u ponedjeljak predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru na predizborno sučeljavanje istaknuvši da je Škoro domoljub koji Hrvatsku itekako puno košta.


»Ni meni ni Radničkoj fronti nije na pameti zgražati se nad njegovim nacionalizmom i netolerantim politikama, već upozoravati na to što stoji iza tih politika, a to je sasvim jasan privatni interes bogatih skupina koje se povezuju sa Škorom«, kazala je Peović na konferenciji za medije ispred Pevexa pozvavši Škoru na predizborno sučeljavanje.


Upitala se bi li se Škoro usudio debatirati s nekim tko bi mu postavio neugodna pitanja. Istaknula je da se to ne može očekivati od čelnika Restart koalicije Davora Bernardića, koji zagovara status quo, niti predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koje je Škoro nedavno pozvao na sučeljavanje.
Peović je ocijenila da je politička agenda Domovinskog pokreta zagovaranje interesa bogatih skupina, što se vidi u njegovom predizbornom programu gdje se zalaže za smanjenje poreza najbogatijima, za mogućnost legalnog odgađanja plaćanja poreza i daljnja privatizacija zdravstva.


»Iza Škore stoji cijela ergela Pevexovih menađera, njega se povezuje s tajkunima i milijunašima koje su povezane s ruskim lobističkim plinskim skupinama«, kazala je Peović. Dodala je da je Škorin stvarni interes, koji stoji iza njegovog lažnog partriotizma i rodoljublja, politika u korist tih skupina.


Ocijenila je da je Škoro domoljub koji Hrvatsku itekako košta, podsjetivši da je tvrtka Omega Software u kojoj je donedavno bio suvlasnik, ostvarivala lukrativne ugovore s državom i Gradom Zagrebom.


»Ono što Škoro ima od naroda je narodna imovina koju je prisvojio, Škoro i ‘imovinski’ pokret nisu nikakva alternativa i promjena, već samo nastavak statusa quo i politika koje smo imali«, istaknula je.


Pevoić je kazala kako će lijevo zelena koalicija koju čine Možemo!, Zagreb je naš!, Nove ljevice, Za grad, Radnička fronta i ORaH, uskoro predstaviti kandidate na izbornim listama.


»Ja ću nositi 8. izbornu jedinicu, još se slažu sva imena, a za nekoliko dana možemo očekivati sve liste sa svim imenima. Izaći ćemo u svim izbornim jedinicama, a naši ciljni glasači su narod i radnici, to su oni koje nitko ne zastupa iako se na njih vole pozivati«, poručila je.