Zanimljivost

Pašalićev sin Domagoj počeo političku karijeru u HDZ-u. Hoće li se vratiti i otac?

Dražen Ciglenečki

Foto Hrvoje Jelavić PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavić PIXSELLPonovo se jedan Pašalić uspinje u HDZ-u. Ovaj put ne Ivić, nego njegov mlađi sin Domagoj, koji je na izbornoj skupštini svog temeljnog ogranka u zagrebačkim Remetama izabran za izaslanika skupštine područnog odbora Maksimir. Debelo u sjeni izbora za najviše dužnosti u HDZ-u, odvija se izborni proces na nižim razinama, ali i tu ima zanimljivosti. Primjerice, u ponedjeljak je održana skupština jednog temeljnog ogranka u okviru područnog odbora Donja Dubrava, kojeg je član i Andrija Mikulić i njegov kandidat za predsjednika uvjerljivo je izgubio. U Remetama je, pak, najinteresantniji bio taj početak stranačke karijere još jednog Pašalića. Domagojev otac potvrdio nam je da se on angažirao u HDZ-u.


– Prije godinu dana u HDZ su mi se učlanila oba sina, stariji Dominik, koji živi u San Franciscu, i mlađi Domagoj, koji je u Zagrebu. Rekao sam Domagoju: Sine, ako želiš nešto nijenjati, učlani se u stranku. Nije dovoljno biti nezadovoljan, promijeni. U pitanju je mlad, pametan dečko, zanima ga politika i mislim da je super da takvi ljudi ulaze u HDZ i, uz posao koji rade, pomalo se već bave politikom, rekao nam je Ivić Pašalić.


Domagoj Pašalić ima 28 godina i magistar je korporativnih financija. Otac mu je nekad bio jedan od vodećih HDZ-ovih dužnosnika, sve dok, nakon što je poražen u sukobu s Ivom Sanaderom, 2002. nije isključen iz stranke. Ivić Pašalić je 2012. došao na izbornu skupštinu tog istog temeljnog ogranka Remete, dobio je čak priliku da govori, a i ispunio je pristupnicu za HDZ. Stranački vrh tada je vrlo burno reagirao, Gordan Jandroković je kao predsjednik Gradskog odbora zbog Pašalićevog nastupa poništio tu izbornu skupštinu.
S obzirom na to da je Ivić Pašalić isključen iz HDZ-a, on se, sukladno Statutu, može vratiti u stranku samo uz suglasnost Visokog časnog suda. On nikad nije pokrenuo tu proceduru, nije podnio Visokom časnom sudu molbu za prijem u HDZ, pa je i dalje izvan stranke. No, u avanturu u HDZ-u krenuli su, eto, njegovi sinovi, a Domagoj je napravio već i prve konkretne korake.