MORH

Ozlijeđeni hrvatski vojnici prevezeni iz Afganistana: Jedan u Hrvatsku, drugi u Njemačku na liječenje

Hina

foto: Borna Filić / PIXSELL

foto: Borna Filić / PIXSELLDvojica ozlijeđenih pripadnika 10. hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Resolute Support u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju od posljedica napada koji se dogodio 24. srpnja 2019. u Afganistanu, izvijestio je MORH.


– Teže ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske doputovao je u Saveznu Republiku Njemačku i trenutno se nalazi na rehabilitaciji u američkoj vojnoj bolnici „Landstuhl Regional Medical Center“ u Landstuhlu, pokraj vojne baze u Rammsteinu, stoji u priopćenju ministarstva obrane


Ozlijeđeni hrvatski vojnik, navode iz ministarstva, u Njemačku je prevezen iz Afganistana uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja u američkoj bolnici, vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći.
– Bolnica „Landstuhl Regional Medical Center“ u Njemačkoj, najveća je američka vojna bolnica izvan Sjedinjenih Američkih Država, u Europi koja je specijalizirana za ratnu kirurgiju. Drugi, lakše ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske stigao je u Hrvatsku i dobrog je zdravstvenog stanja. Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su zadobili ozljede u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, zaključuje se u priopćenju MORH-a.