HAK

Oprez: Životinja na autocesti A6 kod Vrata, vjetar na Jadranskoj magistrali

Hina

Foto N. Mraović

Foto N. Mraović

Pojačan je promet na gradskim cestama, obilaznicama, te pojedinim graničnim prijelazima.Opasnost je od naleta na životinju na kolniku: na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Varaždin i Varaždinske toplice i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrata, izvijestio je u četvrtak Hrvatski auto-klub.


Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).


Pojačan je promet na gradskim cestama, obilaznicama, te pojedinim graničnim prijelazima.
U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.


Večeras 22./23. srpnja od 21 do 5 sati zbog radova zatvara se županijska cesta kroz naselje Plano na području Trogira. Obilazak: od raskrižja Plano (Trogir)- DC8- DC58 Seget- raskrižje DC58 i ŽC6112 Prapatnica-ŽC6112 raskrižje Prgomet-za A1 i obratno.


Danas 22. srpnja od 9 do 17 sati zatvara se državna cesta DC512 Makarska-Ravča od Višnjice do naselja Kljenak. Obilazak: Makarska-Gornje Igrane-županijskom cestom Ž6199, (D512) Šošići-Kozica (D62), te državnom cestom D62, Kozica- Ravča i obratno.


Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.


U pomorskom prometu nema poteškoća.


Odgađa se početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar – Ancona za 2.kolovoza.