Akcija Europola

OPASNA HALUBAJKA U Irskoj uhićena djevojka s Viškova s liste najtraženijih europskih bjegunaca

Portal Novilist.hr

Foto Europol

Foto Europol

29-godišnja Rogić, koja je prije bijega živjela na Viškovu, tražila se zbog trgovine drogom i oružjem, a prije nešto više od pet godina u Rijeci je bila privedena zbog fizičkog napada i teškog ozlijeđivanjaRiječanka Zorka Rogić uhićena je 29. siječnja na području Irske, nakon što je za njom Hrvatska raspisala potragu koja je potom objavljena na European most wanted listi tijekom listopada 2019. godine.


U MUP-u ističu da su njenom pronalasku i uhićenju posebno pridonijele anonimne dojave na stranicama Europske liste najtraženijih bjegunaca (https://eumostwanted.eu).


»Zahvaljujući intenzivnom radu, ostvarenoj operativnoj policijskoj suradnji i pravovremenoj razmjeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje MUP-a (FAST tim Hrvatska) 29. siječnja 2020. godine na području Irske je uhićena 29-godišnja hrvatska državljanka Z. R.«, izvijestio je MUP.
29-godišnja Rogić, koja je prije bijega živjela na Viškovu, tražila se zbog trgovine drogom i oružjem, a prije nešto više od pet godina u Rijeci je bila privedena zbog fizičkog napada i teškog ozlijeđivanja. Za Rogić su iste te 2014. godine raspisane tjeralice i zbog nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i nedozvoljene proizvodnje i preprodaje oružja i eksplozivnih tvari.