Mirna Zidarić

Oglasila se sportska novinarka zaražena na Adria Touru: Ne igrajte se s virusom! Moja borba traje već šesti dan, a simptomi su izuzetno neugodni

P. N.

snimio Marko Lukunić / PIXSELL

snimio Marko Lukunić / PIXSELL

"...silno želim da znate da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci."Sportska novinarska Mirna Zidarić, koja je nakon teniskog turnira Adria Tour objavila da je i sama zaražena koronavirusom, oglasila se na društvenim mrežama kako bi svojim pratiteljima prenijela neugodno iskustvo s koronavirusom,


– Covid-19 je tu, razmilio se diljem Hrvatske, napisala je na svom facebook profilu Mirna Zidarić.


Također, dodala je da je “opasno je tvrditi da je oslabio i nema dokaza da 90 posto mladjih od 60 godina nemaju simptoma”.
– Ono o čemu ja mogu govoriti je – da su simptomi iznimno neugodni, iako ih se u mom slučaju svrstava u kategoriju blagih i ne želim znati kakvi su oni teški. Moja borba traje već šesti dan od kada je test potvrdio da sam pozitivna i čini se da ide na bolje jer više nemam temperaturu. Osjećam iscrpljujuću slabost, bol u cijelom tijelu i ležala bi cijeli dan, no moje drage doktorice Marina i Erika upozoravaju da moram ventilirati pluća, primjenjivati razne tehnike disanja kako bi ih otvarala i učinila vitalnim u borbi s virusom koji napada bez pravila, napisala je Zidarić.


Na koncu je zaključila: “…silno želim da znate da ova ozbiljna zdravstvena kriza nije i ne smije biti predmet prepucavanja i kalkulacija, odokativnih procjena, već ozbiljan problem kojim će se baviti isključivo stručnjaci, jer ne bude li tako mnogi će, koji nemaju svoju Marinu i Eriku, ozbiljno stradati, a tada će biti kasno.”