Novi plan

Od 1. lipnja veliko popuštanje mjera u Hrvatskoj, ali ne baš za sve. Evo kako će to izgledati

P. N.

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Plan je da se, pod točno određenim uvjetima, popuste okupljanja i događanja, ali i da se otvore zatvoreni dijelovi restoranaZa četiri dana kada “izlaze” postojeće mjere, sasvim sigurno neće biti popuštanja, ali ono se gotovo sigurno očekuje od 1. lipnja. Neslužbeno to od izvora bliskog Stožeru doznaje portal Index, navodeći da će se raditi o najvećem popuštanju mjera još od prošlog ljeta.


Plan je da se, pod točno određenim uvjetima, popuste okupljanja i događanja, ali i da se otvore zatvoreni dijelovi restorana. Kriterij će, međutim, biti da osoba spada u neku od tri kategorije – one koji su prije 14 dana ili više cijepljeni s obje doze cjepiva, one koji imaju negativan test ne stariji od 48 sati i one koji su unutar šest mjeseci preboljeli koronavirus.


Sve će se regulirati takozvanim covid-putovnicama, a na događajima neće biti pravila distance i nošenja maski, piše Index.
Ovaj tjedan bit će održani pilot-događaji, kojima će se testiranje okupljanja za cijepljene ili one koji su preboljeli koronavirus. Više o tome pročitajte OVDJE.