Nastavak polemike

Obersnel pozvao Plenkovića na kavu: ‘Možemo i u Three Monkeys kad se otvori’. Milić: ‘Očekivali smo ispriku, a ne kavu’

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

"Što se tiče lokalnih izbora, župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, neće mirno spavati. Idemo s najjačim snagama", poručio je glasnogovornik VladeGradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel danas je putem N1 televizije pozvao premijera Andreja Plenkovića na kavu u Rijeku.


“Mogu pitati Plenkovića kako je očekivao da reagiram. Kada se pojava objavila napisao sam jasno priopćenje u kojem sam rekao da ne želim da se Riječani dijele po bilo kojoj, pa ni po stranačkoj osnovi, kao i da nema onih koji su negdje dobrodošli, i onih koji to nisu. Pozvao sam na smirivanje, jer smatram da se izjava dala u afektu zbog svega što se ugostiteljima događa”, rekao je Obersnel i rekao da su dosad izostajale reakcije premijera na neke puno ozbiljnije prijetnje.


“U listopadu su Rijekom šetali crnokošuljaši, slavili smrt partizana koji su oslobodili Rijeku i prijetili umjetniku koji je postavio umjetničku instalaciju na neboder. Zašto tada premijer nije reagirao, pozvao nekoga da ode u Rijeku i vidi što se to događa? Mislim da, ako pogledamo što se događa u zadnjih dvije godine, vidimo koliko je uvreda izrečeno svima koji ne misle onako kako misli premijer i HDZ. Oni još tvrde da su jedina državotvorna stranka u zemlji. Neka razmisle o svom ponašanju, pa će i reakcija na njihovo ponašanje biti blaža”,  rekao je i dodao da radikalizacija u Hrvatskoj svakako postoji.
Plenkovića je, kaže, doživljavao kao umjerenog proeuropski orijentiranog političara, za kojeg je mislio da može promijeniti lice HDZ-a. No njegovi istupi vezano za riječki kafić i generaliziranje Rijeke su ga razuvjerili.


“Premijer uvijek ima otvoren poziv da dođe u Rijeku i nema događanja u Rijeci koje je većeg značaja, a da ga nismo pozvali – a to odazove li se on drugi je dio priče. Možemo otići u bilo koji kafić pa i u Three Monkeys, ili negdje drugdje. Nemam problem s tim”, dodao je Vojko Obersnel.


Glasnogovornik Vlade Marko Milić rekao je, pak, u programu iste televizije kako je od Obersnela očekivao ispriku, a ne poziv na kavu premijeru.


“Ovo nije sukob premijera s jednim gospodarstvenikom. Mi nećemo nasjesti na te provokacije. Ovo je odraz loše situacije i nervoze u SDP-u u Rijeci”, rekao je Milić, koji je unatoč činjenici da je najavljen kao glasnogovornik Vlade, danas preuzeo političku ulogu stranačkog glasnogovornika i pričao o lokalnim izborima.


Kaže da nije točno da Plenković stigmatizira Rijeku.


“Što se tiče lokalnih izbora, župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, neće mirno spavati. Idemo s najjačim snagama”, poručio je glasnogovornik Vlade za N1.