Sisački župan

Novo neugodno otkriće po Žinića: I dalje živi u državnoj kući, a posjeduje čak – četiri vlastite

Hina

Foto Pixsell, Google Maps

Foto Pixsell, Google Maps

On i njegovi članovi obitelji vlasnici su istodobno još četiriju nekretnina, triju na području Gline (dvije su u Glini, jedna u Marinbrodu) te jedne u Petrinji (selo Slana)Obitelj sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića živi u državnoj kući, a posjeduje četiri vlastite, piše u ponedjeljak Jutarnji list, otkrivajući sve nekretnine županove obitelji.


Je li sisački župan Ivo Žinić ilegalno ostvario pravo na boravak u kući u Runjaninovoj ulici 7 u središtu Gline, koju je sagradio ugledni glinski inžinjer tekstila Jovan Paspalj, pa je prodao Republici Hrvatskoj, koja je onda u objektu stambeno zbrinula Žinića i njegovu obitelj, morat će ispitati institucije, prije svega državni Ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, odnosno, paradoksalno, županijski Ured državne uprave, kojim upravlja sam Žinić, navodi dnevnik.


Nakon otkrića 24 sata da župan koji zarađuje više od 18.000 kuna mjesečno živi u državnoj kući za koju je plaćao 100 kuna najma do 2008. godine, a poslije ni to, Jutarnji list otkrio je nove detalje koji su možda još i tužniji po Ivu Žinića.
On i njegovi članovi obitelji vlasnici su istodobno još četiriju nekretnina, triju na području Gline (dvije su u Glini, jedna u Marinbrodu) te jedne u Petrinji (selo Slana).


U Slani je svježe obnovljena drvena kuća, u istom je dvorištu još jedna u sklopu koje se nalazi pečenjara, iza je zidani objekt iz obnove, a na dvorištu je postavljen montažni bazen.


Radi se o objektu kojemu Žinić nije formalni vlasnik, ali je on taj koji izvodi tamo radove, provodi slobodno vrijeme, odnosno uživa posjed. To su nam potvrdili susjedi, ali i suvlasnica imanja Đurđa Išek, koju je Žinić jednostavno izbacio iz nekretnine iako ima jednaka prava kao i on, donosi Jutarnji list.