Covid-19

Novi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, radi se o osobi koja se nedavno vratila iz Austrije

Hina

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Novi pozitivan nalaz na koronavirus ujedno je novo upozorenje da se svi građani trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera, jer je prenošenje virusa i dalje mogućeU Osječko-baranjskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj koronavirusa, tako da su dosad u epidemiji u toj županiji oboljele 134 osobe, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.


Nakon tri dana bez osoba aktivnih na Covid-19 testiranjem u županijskom Zavodu za javno zdravstvo potvrđen je jedan pozitivan nalaz. Riječ je o osobi iz Osijeka koja se nedavno vratila iz Austrije te potom bila u samoizolaciji, a testirana je prije ponovnog odlaska u Austriju, priopćili su iz Stožera.


Po podacima Zavoda za javno zdravstvo, jednoj kontakt osobi novozaraženog određena je samoizolacija, pa su trenutno pod tom mjerom u Županiji tri osobe.
U Stožeru napominju kako je u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek u protekla 24 sata testirano 19 uzoraka i svi su bili negativni.


Novi pozitivan nalaz na koronavirus ujedno je novo upozorenje da se svi građani trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera, jer je prenošenje virusa i dalje moguće, poručili su iz županijskog Stožera.