Podrhtavanje tla

Novi jak potres kod Gline! EMSC javlja da je bio 4.6 po Richteru

P. N., Hina

Ovom potresu su prethodila i dva nešto slabija koji su zabilježeni u 10 sati i 3 minute i 10 sati i 31 minutu. Oni su bili 2.5 i 3 po RichteruNešto prije 11 sati središnju Hrvatske zatresao je prilično jak potres. Epicentar mu je bio 25 km južno od Petrinje, a EMSC javlja kako je bio jačine 4,6 po Richteru.


“Kuću je zaljullalo jako, svi smo se uplašili”; “Prvo smo čuli zvuk kao da grmi”; “Glina, ovo je bilo veoma jako, treslo se dobro pet sekundi, nadamo se da nema štete” – neki su od komentara svjedoka na stranici EMSC-a.


Zasad nema dojava o novim štetama na području Banije. Potres se dosta osjetio i na području Bosne i Hercegovine.
Ovom potresu su prethodila i dva nešto slabija koji su zabilježeni u 10 sati i 3 minute i 10 sati i 31 minutu. Oni su bili 2.5 i 3 po Richteru.


 


 


Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a izvijestila je u utorak da je područje Gline oko 11 sati pogodio niz od ukupno četiri potresa, među kojima i jedan snage 4.2 stupnja po Richteru.


Kako se ističe u priopćenju, seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su u utorak, 6. travnja, tri slaba i jedan prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno-jugoistočno od Gline.


Najsnažniji je bio potres magnitude 4.2 prema Richteru u 10,54 sati, intenziteta u epicentru V-VI stupnjeva EMS ljestvice.


Prethodili su mu potresi magnitude 3.0 prema Richteru u 10,03 sati i 2.5 prema Richteru u 10,31 sati. U 11,15 sati zabilježen je još jedan slab potres čija je magnituda iznosila 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.