Izbori 2020

Nino Raspudić potvrdio: Ulazim u politiku, bit ću nezavisni kandidat na listi Mosta

P. N., Hina

Nino Raspudić / Foto: S. DRECHSLER

Nino Raspudić / Foto: S. DRECHSLER

Potvrdio je to gostujući na HRT-u kod Aleksandra Stankovića u emisiji "Nedjeljom u 2"Poznati hrvatski publicist i politički analitičar Nino Raspudić ide na izbore.


Potvrdio je to gostujući na HRT-u kod Aleksandra Stankovića u emisiji “Nedjeljom u 2”.


– Da, ulazim u politiku, istrčavam u arenu, na teren. Idem kao nezavisni kandidat na listi Mosta u jednoj od zagrebačkih jedinica.
Pojašnjavajući svoju odluku, rekao je da u antičkoj grčkoj demokraciji pojam “idiotes”, od koje potječe riječ “idiot”, označava onog tko se ne bavi javnim poslom, već pušta da mu drugi određuju u kakvom svijetu će živjeti.


“Ja više od 10 godina pišem kolumnu i javno nastupam. I to je bila politika na neki način. Ne angažirana politika u stranačkom smislu, ali dijelom sam utjecao na modeliranje nekog političkog diskursa u Hrvatskoj”, ocijenio je Raspudić.


 Rekao je da je kap koja je prelila čašu, njegova stara teza da je najveći problem danas ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji i globalno – demografski deficit.
Demografski deficit znači da sve više odluka o našim životima donose ljudi koje nitko nije izabrao i koji nikome ne odgovaraju, primjerice Europska komisija, dodao je.

Prethodno se Raspudića povezivalo s Domovinskim pokretom Miroslava Škore. Škoro je početkom mjeseca rekao da je razgovarao s njime i da bi takav čovjek dobro došao njegovoj koaliciji, ali da on sam mora odlučiti želi li se baviti politikom.


Most je također bio u pregovorima sa Škorom, ali na predstojeće parlamentarne izbore izlazi samostalno. Čelnici stranke su prije tjedan dana istaknuli kako se pokazalo da suradnja s Domovinskim pokretom “nije čista priča”, te da je bilo jasno da do koalicije sa Škorom neće doći.


Podsjetimo, nedavno je u političku arenu ušla i njegova supruga Marija Selak Raspudić koja će također biti na listi Mosta.