Nekretnine i prihodi

Nepotpune imovinske kartice: Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa pokrenulo postupak protiv Pupovca i Miljenića

Hina

foto: Patrik Macek/PIXSELL

foto: Patrik Macek/PIXSELL

Postupak nije pokrenut protiv bivšeg ministra i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića kojeg je prijavila osoba tvrdeći da je isti dobio odobrenje Povjerenstva da se javi na natječaj za ruralni razvoj...ZAGREB – Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa danas je zbog nepotpuno ispunjenih imovinskih kartica pokrenulo postupke protiv saborskog zastupnika Milorada Pupovca i predstojnika Ureda predsjednika RH Orsata Miljenića.


Postupak protiv Pupovca jednoglasno je pokrenut zbog povrede članka osam i devet Zakona o sprječavanju sukoba interesa koja se odnosi na plaću ili prihode, nekretnine, automobil i dionice bračnog ili izvanbračnog druga koji nisu navedeni u imovinskoj kartici.


Povjerenstvo je postupak pokrenulo i protiv dužnosnika Orsata Miljenića također zbog imovinske kartice vezano za nekretnine i prihode iz Državno-sudbenog vijeća (DSV).
Postupak nije pokrenut protiv bivšeg ministra i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića kojeg je prijavila osoba tvrdeći da je isti dobio odobrenje Povjerenstva da se javi na natječaj za ruralni razvoj dok ona to nije mogla.