Oproštaj

Nenad Periš: Oprostili smo se od našeg Mateja, njegova duša bit će uvijek s nama

Portal Novi list

Nenad Periš / Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Nenad Periš / Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Prijatelji njegova sina večeras pripremaju oproštaj od Mateja Periša na splitskoj Rivi, sa špalirom brodicom u blizini trajektne luke.U krugu obitelji i bliskih prijatelja u Splitu je danas sahranjen Matej Periš, mladić koji je nestao u noći s 30. na 31. prosinca u Beogradu.


Višemjesečna potraga završila je prošlog tjedna kad su njegovo tijelo pronašli ribari kako pluta u Dunavu kod Beograda.


Njegov otac Nenad Periš zamolio je da sprovod ne bude popraćen kao javni događaj, a danas je razgovarao s novinarima Slobodne Dalmacije.


Dostojanstveno i uz puno ljubavi
“Oprostili smo se od našeg Mateja. Mislim da je oproštaj bio vrlo dostojanstven i da smo se uz puno ljubavi oprostili od našeg anđela.


Anđela koji je sada na nebu, negdje gdje je bolje nego ovdje na zemlji i koji nas sada sve čuva.


Oprostili smo se od Matejeva tijela, ali duša njegova je među nama i bit će uvijek s nama gdje god mi bili ili išli.


Moj sin će uvijek biti sa mnom, nikada neće biti sam”, rekao je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.


Okupili se prijatelji


Matejeve prijatelje i prijatelje obitelj ipak je bilo nemoguće spriječiti da dođu na Lovrinac. Odali su počast mladiću koji će ostati u sjećanju svima u Hrvatskoj i regiji koji su pratili potragu za njime.


“Svima onima koji su bili na pogrebu zahvaljujem iz sveg srca. Bilo je jako puno prijatelja, kako Matejevih, tako i od obitelji koji su s nama htjeli podijeliti ove najteže trenutke.


Bilo je i 15-tak svećenika i svima od srca hvala. Uz lijepe taktove klape ‘Cambi’ i neokatekumenske zajednice Sv. Marka s Neslanovca oprostili smo se Mateja. Svima njima želim poslati jedno veliko hvala, rekao je Nenad.


Zahvala Beogradu


U razgovoru za Blic zahvalio se nadbiskupu beogradskom i patrijarhu Srpske pravoslavne crkve, svećenicima i dekanu Župe Svetog Ante-


Svi oni su na vrlo osjećajan i vjerodostojan način ispratili mog Mateja uz velike riječi i emocije. Zahvaljujem se i nadbiskupu beogradskom koji je smogao snage i ispratio Mateja i koji mi je uputio riječi i objasnio o nestanku mladih koji su tek zakoračili u život i dao važne savjete”, kaže Periš.


Zahvalio se i novinarima koji su uvažili njegove želje i nisu prisustvovali sahrani.


“Hvala novinarima koji su razumjeli da smo željeli Mateja ispratiti dostojanstveno u krugu najbližih”, poručio je.


Oproštaj na splitskoj Rivi


Prijatelji njegova sina večeras pripremaju oproštaj od Mateja Periša na splitskoj Rivi.


“Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem regije.


Svatko tko želi neka dođe u grad. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta.


Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti”, objasnio je jedan od Matejevih prijatelja za Slobodnu Dalmaciju.


Špalir s brodicama


Nenad Periš komentirao je gestu Matejevih prijatelja.


“Osobno nisam organizirao taj oproštaj i sam bio iznenađen tim. Međutim, znaju Matejevi prijatelji koliko je on volio more, koliko je bio u njega zaljubljen i koliko mu je ono značilo.


Plavetnilo mora je u venama naše obitelji, valjda je to usađeno genetski jer sam ja rođen na brodu.


Sada, moramo nastaviti živjeti, moramo otvoriti novu stranicu u našem životu, životu koji više nikada neće biti onaj život koji je bio prije Matejevog nestanka.


No, Matej je tu, s nama i kako sam već rekao nikada neće biti sam, zaključio je Nenad Periš u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.


Kako su najavili prijatelji njegova sina, Mateju u čast napravit će špalir s brodicama u blizini trajektne luke. Brodovi će zatrubiti u znak posljednjeg pozdrava.