Serija napada

Nasilje i mržnja na ulicama Splita: Na plaži napadnuti mladić i djevojka, srbijanski državljani

P. N., Hina

foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Napadnutog mladića i djevojku policajci su na Ovčicama i zatekli kad su stigli na intervenciju. Policija je napadnutom muškarcu ponudila liječničku pomoć, ali on je to odbio.Nepoznati napadaći noćas su na splitskoj plaži Ovčice nasrnuli na dvoje srbijanskih državljana, 25-godišnjaka i 26-godišnjakinju. Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je da je pola sata iza ponoći javljeno da je nekoliko osoba fizički napalo dvoje inozemnih gostiju.


Napadnutog mladića i djevojku policajci su na Ovčicama i zatekli kad su stigli na intervenciju. Policija je napadnutom muškarcu ponudila liječničku pomoć, ali on je to odbio.


– Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja, gdje su pronašli srbijanske državljane. S obzirom da su na 25-godišnjaku bile vidljive modrice i ogrebotine odvezen je u bolnicu kako bi mu se pružila liječnička pomoć, ali je on to odbio, rekla je policijska glasnogovornica Antonela Lolić.
U tijeku je, navodi se iz splitske policije, kriminalističko istraživanje.


Podsjetimo, u utorak navečer napad su splitskoj policiji prijavila još dva strana državljanina, 39-godišnji Ukrajinac i dvadesetpetogodišnji Rus, košarkaši čiji dresovi se nisu svidjeli napadačima, o čemu smo danas također izvijestili.