Kazneno prijavljen maloljetnik

Novi incident u Splitu! Napadnuti strani košarkaši, huligane “iznervirali” dresovi – ruske reprezentacije

P. N.

Foto Milan Sabic PIXSELL

Foto Milan Sabic PIXSELL

Do napada je došlo u večernjim satima utorka, a jedan strani državljanin pritom je lakše ozlijeđenU Splitu je ponovno došlo do fizičkog napada na strane državljane, a jedan maloljetnik prijavljen je nakon incidenta za kazneno djelo izazivanja nereda iz mržnje i prijeti mu do pet godina zatvora, piše Slobodna Dalmacija.


Do napada je došlo u večernjim satima utorka, a jedan strani državljanin pritom je lakše ozlijeđen.


– Prema iskazima dvojice oštećenih stranih državljana, u utorak tijekom večeri, nakon što su napustili Strossmayerov park, u Marmontovoj ulici na njih je nasrnulo nekoliko njima nepoznatih muških osoba te su prema njima bacili bocu koja nikoga nije udarila. Državljanin Ukrajine (39) zadobio je lakše tjelesne ozlijede, a 25-godišnji državljanin Rusije nije ozlijeđen. Na mjestu događaja obavljen je očevid i provodi se istraživanje – izvijestila je splitska policija.
Slobodna Dalmacija doznaje da je prijavljeni maloljetnik već otprije poznat po problematičnom ponašanju i imao je problema sa zakonom, a tu je večer u Đardinu, gdje se održava odlično posjećeni Split Spring festival, zajedno s još nekolicinom mladića primijetio dvojicu stranaca i još jednog državljanina Srbije koji je bio s njima u društvu. Navodno su sva trojica nosila dresove ruske reprezentacije s kojom sudjeluju na  međunarodnom pripremnom turniru ulične košarke (“tri na tri”), u sklopu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, a koji se ovih dana održava u Splitu.


Mladi huligani prvo su na engleskom jeziku vrijeđali košarkaše, a potom ih pozvali i na fizički sukob. Sve je kulminiralo napadom u Marmontovoj.


Prije dvije godine, podsjetimo, huligani su u Splitu napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde, koji su došli igrati utakmicu Regionalne lige.