Koronavirus

Nakon duljeg vremena opet se pojavila zaraza u Istri. Novi slučajevi i u Zadarskoj županiji

P. N.

Zadarska županija također ima nove slučajeve - dva su pozitivna pacijenta, jedan s područja Zadra, drugi iz Biograda na moru. Prva je osoba došla letom iz Frankfurta 2. svibnja, dok je druga imala blage simptome i nije sumnjala na koronavirus sve do odlaska liječnikuPrema jučerašnjim objedinjenim podacima, u Hrvatskoj je dosad potvrđeno 2.196 oboljelih od koronavirusa. Preminula je devedeset i jedna osoba, a 1.784 osoba se oporavilo.


Prije nove objave u 14 sati, stižu vijesti iz lokalnih županijskih stožera.


Istarska županija nakon duljeg vremena ponovo bilježi novi slučaj. Radi se o stranom državljaninu, koji je došao zrakoplovom iz Frankfurta u Zagreb 2. svibnja s područja Španjolske. U tom su avionu, naknadno je utvrđeno, bilo je zaraženih putnika, a sretna je okolnost što je pacijent proteklih dana bio u samoizolaciji.
Zadarska županija također ima nove slučajeve – dva su pozitivna pacijenta, jedan s područja Zadra, drugi iz Biograda na moru. Prva je osoba došla letom iz Frankfurta 2. svibnja, dok je druga imala blage simptome i nije sumnjala na koronavirus sve do odlaska liječniku.


Nove slučajeve unatrag 24 sata nemaju Vukovarsko-srijemska, Bjelovarsko-bilogorska, Krapinsko-zagorska i Šibensko-kninska županija.