Politička manipulacija

Nacional tvrdi da ima dokumente: DORH nije htio upasti u “klub” na primopredaju kako ne bi ugrozio izborne šanse tadašnje predsjednice

P. N.

Foto Miranda Cikotić PIXSELL

Foto Miranda Cikotić PIXSELL

DORH je sve to znao, mogao je osumnjičene uhvatiti na djelu, ali iz političkih razloga nije želio upasti u ‘klub’ šefa JANAF-aDanašnji Nacional objavio je kako posjeduje dokument koji otkriva da je DORH u aferi JANAF izveo prvorazrednu političku manipulaciju, zataškavajući korupcijsku hobotnicu kako ne bi naštetio izbornim šansama Kolinde Grabar Kitarović.


Tjednik, naime, piše kako je Jakov Kitarović, suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, nazočio je 8. studenoga 2019. spornoj primopredaji kada je, po tvrdnjama DORH-a, šef JANAF-a Dragan Kovačević primio mito. DORH je sve to znao, mogao je osumnjičene uhvatiti na djelu, ali iz političkih razloga nije želio upasti u ‘klub’ šefa JANAF-a. Također se tvrdi kako ovom odlukom DORH direktno utjecao na predsjedničke izbore.


Nacional piše i kako je Zoran Milanović mislio upravo na to kad je neki dan javno upitao zašto Kovačević nije još tada uhapšen. Navodno je i ljut zbog činjenice što se, ne znajući za sve ovo, u prostorijama Kovačevićevog “kluba” početkom 2020. našao s ministrom Damirom Krstičevićem.