Bitka za poluotok

Na zahtjev SDP-a ponovno se provjeravaju glasovi u Istri: ‘Stalno nam stižu nove primjedbe s terena’

Tihana Tomičić

Srecko Niketic/PIXSELL

Srecko Niketic/PIXSELL

Iako je za utorak bilo najavljeno obraćanje Borisa Miletića, to se nije dogodilo, ali se danas očekuje istup njegovih prvih suradnika, Tulija Demetlike i drugihSDP Istre zatražio je od Županijskog izbornog povjerenstva Istarske županije uvid u izborni materijal, odnosno biračke listiće zbog sumnji da je bilo malvezacija na izborima za župana, gdje je njihov kandidat Danijel Ferić dobio samo 54 glasa manje od IDS-ovog kandidata Borisa Miletića.


Kako stoji u njihovu zahtjevu, »zbog uočenih nepravilnosti u kontroli izbornog materijala izvršili bi u toku današnjeg dana uvid za sljedeće gradove i općine: Poreč, Labin, Rovinj i općina Gračišće. Ovisno o novim saznanjima, nije isključeno da ćemo tražiti i dodatne uvide«. Ako se utvrde nepravilnosti, SDP Istre će tražiti novo prebrojavanje svih glasova. Ranije su već zatražili uvid u Puli i Poreču.


– Jedinstvena je to situacija, no iako nominalno gubitnik, dolaze nam nepravilnosti s terena na koje ćemo sigurno reagirati. Primjedbe s terena dolaze nam iz minute u minutu, želimo biti ozbiljni, sve to provjeravamo kako bismo se mogli sa što kvalitetnijim informacijama obratiti Državnom izbornom povjerenstvu, rekao je Ferić.
Iako je za utorak bilo najavljeno obraćanje Borisa Miletića, to se nije dogodilo, ali se danas očekuje istup njegovih prvih suradnika, Tulija Demetlike i drugih. Stranačka tijela još nisu sazvana, a na Predsjedništvu bi se trebalo odlučivati o Miletićevom mandatu šefa stranke, koji je stavio na raspolaganje.