Domovinski pokret

Na Škorinu listu ide i novinarka Karolina Vidović Krišto, koja je zbog Jasenovca maknuta iz “Dobro jutro Hrvatska”

Portal Novi list, Hina

Foto Željko Hladika PIXSELL

Foto Željko Hladika PIXSELL

Karolina Vidović Krišto na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1996. godine, predsjednica je Upravnoga odbora Zaklade za hrvatsku povijest, a bila je članica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalogNezavisna kandidatkinja Karolina Vidović Krišto novo je pojačanje Domovinskog pokreta na parlamentarnim izborima, izvijestili su u srijedu iz Domovinskog pokreta.


Novinarka, urednica, politička komentatorica te politička i medijska analitičarka na HRT-u kandidirat će se na listi Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici.


Karolina Vidović Krišto na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1996. godine, predsjednica je Upravnoga odbora Zaklade za hrvatsku povijest, a bila je članica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog.
Autorica je dokumentarnoga filma “Vaši vas ne žele”, informativne emisije “Hrvatska kronika BiH” te putopisnog serijala “Moje rodno mjesto” i mozaične emisije “Slika Hrvatske”, koje je i vodila u sklopu međunarodnog programa HRT-a “Slika Hrvatske”, koji je osmislila i uređivala.


Dobitnica je međunarodne nagrade “Global leadership Award” te nagrada “Žena godine” Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori, “Osoba godine” Udruge hrvatskih branitelja i Zajednice povratnika i useljenika Karlovačke županije te Priznanja/plakete sv. Stošije za obranu ugroženih, osobito djece Zadarske nadbiskupije.


Najavila je da će se boriti protiv korupcije, zauzimati za zaštitu djece i za politiku integracije te za povratak Hrvata u domovinu.


“Nije dovoljno birati pametne i domoljubne zastupnike. Trebaju usto i iznad svega biti čestiti i hrabri”, poručila je Vidović Krišto.


Novinarska karijera Karoline Vidović Krišto prilično je kontroverzna. Prije pet godina je dobila otkaz na Prisavlju zbog navodnih uvreda na račun tadašnjeg direktora Gorana Radmana, ali je sud naknadno zaključio da je otkaz bio nezakonit, te ju vratio na posao.


Posljednji je put pažnju javnosti privlačila u vrijeme dok je radila u emisiji “Dobro jutro Hrvatska”, gdje se znala isticati određenim ekstremističkim stavovima i širenju nekih dvojbenih vijesti, od kojih neke komotno mogu i u “fake news” ladicu. Primjer je bila izjava kako se u Hrvatskoj čak 93 posto žena starijih od 20 godina odlučuje na abortus.


Prije dvije godine je maknuta iz te emisije, nakon posljednjeg skandala i ugošćivanja u emisiji Igora Vukića, koji je u programu mrtvo – hladno pričao kako je Jasenovac bio radni logor u kojem se nisu provodila masovna ubojstva. Vukić je, podsjetimo, autor knjige “Radni logor Jasenovac”.