Promet pojačan

Velike gužve na granici: Na Rupi se čeka tri sata na ulaz, na Pasjaku dva sata za izlaz iz Hrvatske

Portal Novi list

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Probleme pričinjava i jak vjetar na dijelu dionice autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići, te mjestimice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela TuhobićPremda nešto manje nego prošlog vikenda i danas je pojačan promet u većem dijelu Hrvatske. Probleme pričinjava i jak vjetar na dijelu dionice autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići, te mjestimice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.


Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na pojedinim graničnim prijelazima zabilježena su višesatna čekanja, a najduže na graničnim prijelazima sa Slovenijom, izvijestio je u subotu popodne Hrvatski auto-klub.


Najviše se čeka na graničnom prijelazu Rupa – tri sata. Po dva sata čeka se na prijelazima Plovanija, Kaštel, Požane i Pasjak gdje se i na izlaz čeka dva sata.
Do pola sata osobna vozila čekaju na ulaz u Hrvatsku na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Mađarskom.


Pojačan je promet na važnijim cestama: autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, A7 GP Rupa-čvor Diračje, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu te na graničnim prijelazima.


Foto galerija: Još jedan turistički vikend donio gužve u prometu Foto: Damir Škomrlj


Kolona na naplatnoj postaji Lučko u pravcu Zagreba je duga oko kilometra, a kolona na naplatnoj postaji Trakošćan prema Maclju 2 kilometra.


Kolona je i na čvoru Matulji u smjeru Istre, oko petstotinjak metara.Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je, javlja HAK,  dugačka 2 km i dijelom se proteže i na Istarski ipsilon


Pojačan je i promet prema Krčkom mostu.