Domjenak na Prisavlju

Na HRT-u svečano obilježen završetak projekta „Škola na Trećem“  

P. N.

Na HRT-u svečano obilježen završetak projekta „Škola na Trećem“ / Foto HTV

Na HRT-u svečano obilježen završetak projekta „Škola na Trećem“ / Foto HTV

Kazimir Bačić naglasio je kako je bilo izuzetno važno pripremiti projekt u vrlo kratkom roku, te podsjetio kako je u njemu sudjelovalo više od 120 zaposlenika HRT-a, više od 60 učiteljica i učitelja,  a pristiglo je i više od 100.000 dječjih radova 


ZAGREB Na Hrvatskoj radioteleviziji danas je svečano obilježen završetak projekta “Škola na Trećem”, koji je počeo 16. ožujka zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno-obrazovnog procesa za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.


Bio je to zajednički projekt Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, koji su organizirali provedbu nastavnog programa i izvođenja nastave na daljinu.
 


Povodom završetka održan je prigodni domjenak na Prisavlju koji je okupio sve sudionike projekta, ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak sa suradnicima, te programsko vodstvo HRT-a.


 


Obraćajući se okupljenima, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić zahvalio je svim sudionicima projekta “Škole na Trećem”.


„Ovaj projekt radili smo 12 tjedana u uvjetima lockdowna, kada je sve stalo, kako bismo djeci od prvog do četvrtog razreda omogućili nastavu. Projekt je jako dobro prihvaćen, kako od naše djece, što je i najvažnije, tako i od institucija poput Europske radiodifuzijske unije. Mnoge televizije slijedile  su naš primjer kada je riječ o obrazovanju“, rekao je glavni ravnatelj.


Naglasio je i kako je bilo izuzetno važno pripremiti projekt u vrlo kratkom roku, te podsjetio kako je u njemu sudjelovalo više od 120 zaposlenika HRT-a, više od 60 učiteljica i učitelja,  a pristiglo je i više od 100.000 dječjih radova.


 


Voditeljica projekta bila je HRT-ova urednica Rahela Štefanović s timom odličnih novinara, voditelja, snimatelja, realizatora i mnoštvom tehničke ekipe.


 


Ministrica Blaženka Divjak zahvalila je javnom medijskom servisu na suradnji tijekom projekta. „Ni u teškim vremenima mi nismo odustali od obrazovanja. Pokazali smo da se nastava može pripremiti, da se može napraviti i da to može biti uspješno, prije svega jer je ovih 200-njak ljudi, koji su na različite načine bili uključeni, rečeno sportskim rječnikom, ostavio srce na terenu. To se vidjelo, to je prihvaćeno“, rekla je ministrica Divjak.


 


Dodala je i kako će se  naši učenici – kada  za 10, 20 godina budu gledali unatrag, prisjećajući se kako im je bilo za vrijeme korone – sjetiti i “Škole na Trećem”.