Izvjesio ju na kući

Muškarac prijavljen zbog jugoslavenske zastave: “Ja već 20 godina trpim ustaška obilježja”

Portal Novi list

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ne zna tko ga je prijavio, ali zna da će je staviti i dogodine. Smatra da može smetati samo domaćim izdajnicima i zločincimaVelimir Meničanin (47) iz Jakšića u blizini Požege zaradio je prijavu zbog postavljanja jugoslavenske zastave na kući. Optužni prijedlog podignut je jer je 29. studenog, na datum na koji se u komunističkoj Jugoslaviji slavio Dan Republike, na svojoj kući izvjesio spomenutu zastavu s crvenom petokrakom.


Meničanin je u razgovoru za Plus portal komentirao burnu reakciju susjeda u svojoj ulici i prijavi koju je zaradio.


“Nikomu ništa nisam želio dokazati ili poručiti tom zastavom, ona je bila za mene jer ja poštujem državu u kojoj sam rođen i othranjen.
Ta država me napravila čovjekom kakav jesam i od svoje prošlosti ne mogu pobjeći. Iz tog razloga poštujem tu državu kakva god da je bila. Možda nekom nije valjala, no meni jest”, rekao je Meničanin za Plus portal.


Komentirao je i da mu nije jasno zašto su se njegovi sugrađani toliko uzrujali, a njemu i njegovoj supruzi cijela ova situacija poprilično je smiješna.


“Otkako sam ovdje, a tomu ima već 20 godina, trpim ustaška obilježja – vješanje ustaških zastava. Ja sam protiv toga. Ustašija me osobno vrijeđa, otvoreno to govorim, ali trpim i šutim.


I oni su ljudi, naravno, pa neka vješaju ako imaju tu potrebu, ali ja je ne volim gledati i ne gledam je, stoga me ne može uvrijediti”, pojasnio je.


Iznenađen je što je nekoga uvrijedio njegov potez, a dolazak policije iznenadio ga je. No na njih nema pritužbi.


Oni su mu oduzeli zastavu i ne zna kada će je dobiti nazad. Ono što također ne zna jest tko ga je prijavio, objasnio je za Plus portal.