Slučaj prizemljenog aviona

Bomba u češkom zrakoplovu nije pronađena, nakon tri i pol sata pretrage putnicima vraćena prtljaga, a avion kapetanu

Hina

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Svi pregledani putnici i članovi posade prizemljenog putničkog zrakoplova nalaze se u prostorijama Zračne luke Split, dodao je MUPZAGREB – Tri i pol sata trajao je detaljan protueksplozijski i rendgenski pregled zrakoplova, putnika i prtljage nakon čega je otklonjena sumnja u ugrozu, priopćio je MUP nakon što je u petak u splitskoj zračnoj luci prizemljen putnički zrakoplov koji je prometovao na liniji Prag – Split.


MUP je izvijestio da je odmah po zaprimljenoj dojavi o mogućoj ugrozi uključio u standardni operativni postupak policiju, vatrogasce i hitnu medicinsku pomoć te da je pokrenuta procedura za siguran prihvat zrakoplova i putnika, ali i upućene dodatne policijske snage.


Policija je precizirala da je zrakoplov sigurno izdvojen na za to predviđenu lokaciju na stajanci, dok je 147 putnika i petero članova posade zbrinuto nakon napuštanja zrakoplova.
Specijalizirani djelatnici Protueksplozijskog odjela PU splitsko-dalmatinske obavili su detaljan pregled zrakoplova i prtljage, uz korištenje tehničkih pomagala te službenih pasa za detekciju eksploziva, dodao je MUP.


”Nakon obavljenih pregleda nije potvrđena ranije zaprimljena dojava o ugrozi zrakoplova te je poslije 17 sati zrakoplov predan kapetanu”, izvijestio je MUP dodajući da je Zračna luka Split tijekom cjelokupnog postupanja bila otvorena za promet putnika.


U MUP-u nadodaju da se nastavlja kriminalističko istraživanje.


Prema pisanju medija, riječ je o putničkom zrakoplovu češkog avioprijevoznika Smartwings.