Klub gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a

Mrak Taritaš o gašenju Hipodroma: Komparativna vrlina Zagreba, ali Bandić radi što hoće

Hina

Foto Patrik Macek/PIXSELL

Foto Patrik Macek/PIXSELL

»On apsolutno nema nikakvu dilemu, on cijelo vrijeme ima mantru – mene građani biraju i radi što hoće«, kazala je Mrak TaritašZAGREB Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš komentirala je u ponedjeljak namjeru Gradske uprave da »ugasi« Hipodrom ocijenivši kako je ta zelena površina komparativna vrlina Zagreba, važna i zbog klimatskih promjena, ali gradonačelnik Milan Bandić radi što i kako hoće jer »Zagreb doživljava kao prostor u kojem je on gazda«.


Na pitanje da prokomentira situaciju s Hipodromom, jer se od gradskih čelnika čuje da ga ne žele niti premjestiti nego doslovno »ugasiti«, Mrak je ustvrdila da Bandić radi što hoće. »On apsolutno nema nikakvu dilemu, on cijelo vrijeme ima mantru – mene građani biraju i radi što hoće«, kazala je Mrak Taritaš.


Za Zagreb je komparativna vrlina da uz rijeku Savu ima Hipodrom, zelenu oazu i mjesto gdje se tradicionalno održavaju konjički sportovi, a moguće je održavati i neke druge manifestacije. Međutim, kaže Mrak Taritaš, Bandić »mrtav-hladan kaže baš me briga, to su vaši konji, pa nek’ idu gdje treba«.
Upozorila je na zanimljivost da je na današnjoj sjednici Gradske skupštine točka koja govori o klimatskim promjenama.


»Ako govorite o klimatskim promjenama, a u samom centru Zagreba želite pretvoriti zelenu površinu u neki nekretinski biznis, onda su klimatske promjene forma, a ne sadržaj«. No, tako se već godinama Bandić ponaša – jedno obećava, a drugo radi, kaže Mrak Taritaš.


Također je ocijenila kako će premijer Andrej Plenković sigurno podržati Bandića u vezi Hipodroma, dok će Bnadić njemu uzvratiti podršku kod nekih drugih stvari.


»Oni su se godinama nešto tajno voljeli, a sada je ta ljubav legalizirana, to je ljubav na razini Gradske skupštine i Sabora. To je sustav spojenih posuda, jedan bez drugoga ne mogu«, ustvrdila je Mrak Taritaš.


S tim u vezi istaknula je, kad je riječ o mostovima u Zagrebu, da je glavni državni inspektor Andrija Mikulić »onako svisoka poručio resornom ministru – građevinska inspekcija ima svoj plan rada, pa će prema svom planu rada napraviti kako hoće«.