Koliko ih imaju?

Mostovci u podne predaju potpise za referendum protiv covid-potvrda. Tvrde da ih imaju više nego dovoljno

P. N.

Foto N. Grmoja Twitter / G. Kovačić PIXSELL

Foto N. Grmoja Twitter / G. Kovačić PIXSELL

"Građani su rekli snažno NE kompromitiranom Stožeru, diskriminatornim i nelogičnim covid potvrdama kao i neustavnom donošenju mjera", napisao je GrmojaMost danas predaje sakupljene potpise za referendum za ukidanje COVID potvrda i Stožera te za dvotrećinsko odlučivanje u Saboru o epidemiološkim mjerama.


Točan broj potpisa mostovci će objaviti danas na press konferenciji u 12 sati, a Nikola Grmoja na Twitteru je jutros objavio kako je sve spremno.


“Građani su rekli snažno NE kompromitiranom Stožeru, diskriminatornim i nelogičnim covid potvrdama kao i neustavnom donošenju mjera”, napisao je GrmojaKrajem prošle godine, Most je objavio procjenu kako imaju oko 400 tisuća potpisa, dok je sinoć Božo Petrov izjavio kako su prikupili više nego što je dovoljno.


Na novinarsku konstataciju da je Most mogao predati potpise ranije kako bi otklonili prigovore o potencijalnim manipulacijama, Petrov je kazao: “Pozivam sve koji smatraju da se to moglo prije, da pokušaju organizirati isto i prebrojati 800 tisuća potpisa u manje od tri tjedna. Nadam se da će Vlada sa svim desetinama tisuća zaposlenika koje imaju na raspolaganju, u jednakom vremenu kao mi prebrojati te potpise”, dodao je.


Na pitanje kada očekuju odluku da se ide na referendum ukoliko se pokaže da je Most skupio dovoljno potpisa, Petrov je kazao – odmah.


“Očekujem u roku od mjesec dana da kažu da je volja građana takva da se raspiše referendum”, izjavio je Petrov za RTL.