Pregovori u Ministarstvu

Moguć štrajk i policajaca? ‘Inzistiramo na povećanju koeficijenata, mi smo najpotplaćeniji od svih’

P. N.

Foto Luka Stanzl / PIXSELL

Foto Luka Stanzl / PIXSELL

Uz to, ono na čemu inzistiramo je povećanje koeficijenta jer su policajci i policajke najpotplaćeniji među javnim službama. Sve su opcije na stolu, ali ne možemo ništa prejudicirati jer je danas prvi dan pregovora što se tiče državnih službi, rekao je JagićDanas u Ministarstvu rada počinju pregovori sindikata javnih službi i predstavnika Vlade, ali u ovom trenutku ne oko većih koeficijenata, već oko više osnovice plaća.


Prvi među sindikalistima koji je došao na pregovore bio je Dubravko Jagić iz Sindikata policije Hrvatske. On, prenosi N1, smatra da je povećanje osnovice od 6,12 posto dobra startna pozicija, ali i dodaje:


– Uz to, ono na čemu inzistiramo je povećanje koeficijenta jer su policajci i policajke najpotplaćeniji među javnim službama. Sve su opcije na stolu, ali ne možemo ništa prejudicirati jer je danas prvi dan pregovora što se tiče državnih službi, rekao je Jagić.
Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris Pleša kaže kako je njegov princip da čekaju pregovore i da Vlada predlaže pa će zatim tijela sindikata odlučiti hoće li to prihvatiti ili ne. Za povećanje osnovice kaže da je svako povećanje dobro, ali da tu više nema pregovora i da ponovno sindikalna tijela moraju odlučiti hoće li to prihvatiti.


“Osnovica, božićnica i regres su tri jedinstvene stvari za javne i državne službe pa ne vidim razlog da i dalje ne bude tako”, odgovorio je na pitanje je li mu prihvatljivo da svima osnovica raste jednako, prenosi N1.