Raspad sistema

Miroslav Škoro progovorio o svom odlasku. Nabrojao ljude iz Domovinskog pokreta protiv kojih je podnio kaznene prijave

P. N.

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Osim toga, predao sam Državnom uredu za reviziju prijedlog za provođenje revizije, a 2. kolovoza Poreznoj upravi da provede porezni nadzor nad strankom.Bivši lider Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ponudio je u razgovoru za Večernji list dio objašnjenja svog povlačenja s čela parlamentarne stranke koja okuplja birače desne orijentacije. Podsjetimo, u medijima se proteklih dana pisalo da je Škoro otišao zbog odnosa sa svojom 25-godišnjom asostenciom Nikolinom Brajković, odnosno zbog trošenja novca peglanjem stranačke kreditne kartice.


– Nadam se da ljudi koji su to objavili imaju dokumente jer sve što je izgovoreno morat će obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i na sudu, rekao je Škoro.


Na pitanje znači li to da sprema tužbe, odgovorio je:
“To znači da sam 29. srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić. Već sam prije upozoravao na nedostatke i nepravilnosti u organizaciji i materijalno-financijskom poslovanju stranke, ali kako se ništa nije poduzimalo, sada tražim da se utvrdi je li to funkcioniralo prema propisima. Osim toga, predao sam Državnom uredu za reviziju prijedlog za provođenje revizije, a 2. kolovoza Poreznoj upravi da provede porezni nadzor nad strankom.”