Objavljena dva natječaja

Ministarstvo poljoprivrede: 31,8 milijuna eura potpore pogođenima ratom u Ukrajini

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Objavljena su dva natječaja za potporu poljoprivrednicima te mikro, malim i srednjim poduzećima posebno pogođenima ratom u UkrajiniMinistarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da su objavljena dva natječaja za potporu poljoprivrednicima te mikro, malim i srednjim poduzećima posebno pogođenima ratom u Ukrajini, vrijedna 31,8 milijuna eura.


Radi ublažavanja posljedica ruske invazije na Ukrajinu s kojima se suočavaju te osiguravanja likvidnosti, za poljoprivrednike te mikro, mala i srednja poduzeća (MPS) koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda objavljena su dva natječaja za provedbu mjere 22 “Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske od 2014. do 2020., navodi se u priopćenju


Ukupni iznos raspoložive potpore kroz te natječaje je veći od 31,8 milijuna eura, a zahtjev za isplatu potpore i potvrda o njegovu podnošenju moći će se dostaviti od 8. do 15. veljače 2023.
Na natječaju za poljoprivrednike prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine do tri tisuće eura, upisana u Upisnik poljoprivrednika najkasnije do 1. siječnja 2021., koja sudjeluju u podmjeri 10.1. “Agro-okoliš” i/ili mjeri 11. “Ekološka proizvodnja” u 2022. godini.


Na natječaju za MSP-ove prihvatljivi korisnici su ekološki prerađivači u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća registrirani za preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. Ugovoru ili pamuka, osim proizvoda ribarstva, navodi se u priopćenju.