Ministarstvo rada i socijalne politike

Ministarstvo oštro osuđuje napad na socijalne radnike: Tražimo smirivanje tenzija u javnom prostoru

Hina

Josip Aladrović / Foto Davor KOVAČEVIĆ

Josip Aladrović / Foto Davor KOVAČEVIĆ

Poručili su i kako današnji događaj govori koliko važnu i nezamjenjivu, a ponekad i nezavidnu zadaću radnici u sustavu socijalne skrbi obavljaju u želji da zaštite najranjivije članove našega društva.ZAGREB – Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u četvrtak je najoštrije osudilo današnji napad na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Kaštel Kambelovcu te pozvalo na smirivanje tenzija u javnom prostoru.


“Ponovno pozivamo sve na smirivanje tenzija u javnom prostoru i senzibilizaciju uloge i važnosti djelatnika centara za socijalnu skrb, koja je poljuljana nedavnim nemilim događajima u Novoj Gradiški”, istaknuli su iz ministarstva.


Poručili su i kako današnji događaj govori koliko važnu i nezamjenjivu, a ponekad i nezavidnu zadaću radnici u sustavu socijalne skrbi obavljaju u želji da zaštite najranjivije članove našega društva.
“Nasilje nikad nije opravdanje stoga je naša zadaća da zaštitimo najizloženije i kaznimo počinitelje”, stoji u priopćenju iz Ministarstva rada i socijalne politike.


Tri djelatnika kaštelanskog Centra za socijalnu skrb napadnuta su u četvrtak popodne, a kako se doznaje u splitskoj policiji oni su lakše ozlijeđeni prilikom obavljanja poslova na terenu. Zatražili su liječničku pomoć u Domu zdravlja u Kaštelima, te su im utvrđene lakše ozljede. Napad se dogodio oko 13:30 sati, a privedene su tri osobe.