Vladimir Rončević u Dnevniku N1

Milin djed: ‘Osnovat će se fond na razini RH koji bi financirao liječenje djece, moj sin uplatit će novac od prodaje stana u taj fond’

P. N.

Nakon što se utvrdi činjenično stanje, krenut će se s terapijama. Mila je dobro, vedra i vesela, kao i uvijek - Vladimir Rončević / Snimio Sergej DRECHSLER

Nakon što se utvrdi činjenično stanje, krenut će se s terapijama. Mila je dobro, vedra i vesela, kao i uvijek - Vladimir Rončević / Snimio Sergej DRECHSLER

'Stan mog sina je prodan, kad dobije novac, položit će ga na račun. Uplatit će ga u fond koji će biti usmjeren u svrhu liječenja druge djece. Ideja je da se na razini Republike Hrvatske u Rijeci registira fond koji će financirati ovakve slične slučajeve. Mili je trebalo 15 milijuna kuna, ostalo je oko 22 milijuna i mislim da neke donacije još uvijek pristižu. To će biti u fondu kojim će se sanirati ovakvi i slični slučajevi', rekao je Vladimir RončevićDjed dvogodišnje djevojčice Mile, Vladimir Rončević, gostovao je u Dnevniku televizije N1 u 18.


Koje su zadnje informacije koje imate? 


– Situacija je regularna, u tijeku su pretrage, koje su krenule odmah nakon što su se pojavili u bolnici. Nakon što se utvrdi činjenično stanje, krenut će se s terapijama. Mila je dobro, vedra i vesela, kao i uvijek.
Što će biti dalje s tehničkim stvarima? Što će biti sa stanom vašega sina?


– Tu svoju energiju i ogroman entuzijazam usmjerio je u dobrom smjeru. Njegov stan je prodan, kad dobije novac, položit će ga na račun. Uplatit će ga u fond koji će biti usmjeren u svrhu liječenja druge djece. Ideja je da se na razini Republike Hrvatske u Rijeci registira fond koji će financirati ovakve slične slučajeve. Mili je trebalo 15 milijuna kuna, ostalo je oko 22 milijuna i mislim da neke donacije još uvijek pristižu. To će biti u fondu kojim će se sanirati ovakvi i slični slučajevi.


Obzirom da ste dugogodišnji novinar i urednik, jeste li kontaktirali koga iz politike da vam pomogne?


– Svu akciju je samostalno vodio moj sin Marin, on je okupio svoju mladu ekipu i preko društvenih mreža pokrenuli su akciju. Ja nisam okrenuo niti jedan telefonski broj u tzv. visokoj politici. Bilo je to isključivo u struci i u krugu prijatelja. Mediji su se uključili kad su vidjeli objave na društvenim mrežama i mislim da su to odradili na jedan izrazito kvalitetan, vrhunski, profesionalan način.


Što će biti s tim fondom?


– Fond se ne bi punio iz akcije u akciju, nego bi se punio stalno i skupljao bi se novac za djecu koja nemaju sredstava da se liječe. Naravno da je rješenje sustav, ali ako sustav ne može, onda su ovakve akcije dragocjene. Ljudski život nema cijenu, on se ne može mjeriti vrijednošću kuća. Fond zaklade apsolutno da, ali priču bi morao voditi sustav.