Istra

Boris Miletić: Nije se zataškavao požar na Kaštijunu

Hina

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

"O požaru su bile obaviještene sve nadležne službe sukladno protokolima kod takvih situacija, odnosno vatrogasci, policija, proizvođači opreme, vlasnici i sve nadležne institucije, te nije bilo nikakvog zataškavanja", priopćeno je iz kabineta župana Borisa Miletića Nakon što je u utorak pulski SDP zatražio ostavku Uprave Kaštijuna i ispriku bivšeg gradonačelnika zbog požara u svibnju, iz Kabineta župana kažu da nije bilo zataškavanja.


“O požaru su bile obaviještene sve nadležne službe sukladno protokolima kod takvih situacija, odnosno vatrogasci, policija, proizvođači opreme, vlasnici i sve nadležne institucije, te nije bilo nikakvog zataškavanja”, priopćeno je iz kabineta župana Borisa Miletića o zapaljenju otpada u jednom od bokseva u dijelu postrojenja za biološku obradu otpada na Županijskom centru za gospodarenje otpadom Kaštijun koje se dogodilo 28.svibnja, a javnost je o tome saznala tek na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Pule.


Predsjednica pulskoga SDP-a i saborska zastupnica Sanja Radolović zatražila je ostavku Uprave Društva za gospodarenje otpadom Kaštijun te ostavku savjetnika Društva i predsjednika Nadzornog odbora Valerija Drandića, a javnu ispriku od bivšega gradonačelnika Borisa Miletića. Ostavke i javnu ispriku zatražila je zbog “pokušaja zataškavanja eksplozije i požara boksa” 2 te zbog “katastrofalnih rezultate u gospodarenju otpadom” zbog čega, kako je istaknula, plaćamo milijunske penale.
U priopćenju iz kabineta istarskog župana ističu kako se promptno reagiralo i ono što je najvažnije, nitko nije ozlijeđen te da je prioritet bio spašavanje imovine.


“Kako je izjavila i članica Uprave tvrtke Kaštijun d.o.o. Vesna Dukić, promptno se reagiralo i ono što je najvažnije, nitko nije ozlijeđen, a prioritet je bio spašavanje imovine. Nastala šteta bit će pokrivena iz police osiguranja, a sanaciji oštećenog boksa pristupit će se odmah po završetku sezone”, priopćili su iz Kabineta župana Istarske županije Borisa Miletića.


Kako su naveli, požar nije bio uzrokovan greškom ili kvarom postrojenja, već je najvjerojatnije nastao kao posljedica zapaljenja neprimjerenih materijala u samome otpadu (sprejevi, baklje, razne ambalaže i sl).