Predsjednik RH

Milanović: Ulazimo u “crveno” što se tiče obnove u Zagrebu. Čujem da gradske financije nisu dobre

Hina

Zoran Milanović / Foto Ured predsjednika RH, Dario Andrišek

Zoran Milanović / Foto Ured predsjednika RH, Dario Andrišek

Grad Zagreb se ne može zaduživati preko određene točke, a prethodna vlast ga je dovela do ponora, do ponora", poručio je predsjednikHrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu da, što se tiče obnove nakon potresa u Zagrebu, sad već “naprosto ulazimo u crveno”, upozorivši da financijska situacija u gradu nije dobra jer ga je prethodna vlast dovela do ponora.


“Ako govorimo o zagrebačkoj obnovi sad već naprosto ulazimo u crveno. Financijska situacija u Gradu Zagrebu, koliko čujem, nije dobra i to ne zbog ove vlasti, nego zbog prethodne vlasti.


Fakturiralo se, pokušalo fakturirati i dati sve moguće u zadnjih godinu dana. I na kraju znate kako je završilo – pobijedila je druga opcija koja sada jedva preživljava”, rekao je Milanović.
Upitan o obnovi Zagreba nakon potresa novinarima je na konferenciji “Dan velikih planova” izjavio kako je financijski u Zagrebu bitno da i premijer Andrej Plenković tome posveti pažnju.


“Nema prostora trgovini i dogovorima. Grad Zagreb se ne može zaduživati preko određene točke, a prethodna vlast ga je dovela do ponora, do ponora”, poručio je predsjednik.