Teška optužba

Milanović tvrdi da je Grabar-Kitarović pomilovala čovjeka koji je pogodovao njezinom najvećem donatoru

P. N.

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Seiter je pogodovao – i zbog toga je osuđen - Nikoli Hanželu, njezinom najvećem donatoru. Istom Hanželu čija je Karlovačka tiskara donirala kandidatkinji HDZ-a 200.000 kuna u kampanji 2014. godine i opet 200.000 kuna u ovoj kampanji, napisao je Zoran Milanović na svom Facebook profilu“HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, vidjeli smo sinoć u debati, ima problema s pamćenjem, mnogo čega se ne sjeća.


A sjeća li se zaboravna kandidatkinja Danka Seitera kojeg je također pomilovala?


Trebala bi se sjećati jer je Seitera pomilovala u veljači 2016. godine.
I još važniji razlog, zašto bi ga se trebala sjećati: Seiter je pogodovao – i zbog toga je osuđen – Nikoli Hanželu, njezinom najvećem donatoru.


Istom Hanželu čija je Karlovačka tiskara donirala kandidatkinji HDZ-a 200.000 kuna u kampanji 2014. godine i opet 200.000 kuna u ovoj kampanji.”


Poruku navedenog sadržaja objavio je predsjednički kandidat Zoran Milanović na svom Facebook profilu, koji je tako izravno nastavio polemiku s posljednjeg sučeljavanja kandidata, koje je sinoć održano na HRT-u. 


Milanović je tada Kolindu prozvao zbog njezinog članstva 90-ih godina u Nadzornom odboru propale firme Kontinental prijevoz.


“Sad ja postavljam pitanje, ne možeš znati sve, ali da baš ne vidiš ništa, zato što se praviš da ne vidiš, zato što ti je svejedno, zato što od toga imaš koristi kao član Nadzornog odbora Kontinental prijevoza sredinom 90-ih godina koji je upropašten i poharan.


To je priča s Leonom Sulićem. Tu ste bili, to je vaše društvo, ja na to reagiram, imam pravo ljudima ukazati pozornost na to.


To je bio Ivo Sanader, a vi ste ga gledali i on je bio cijenjen, e pa bogami od mene nije. Sad da kažem što su meni ljudi govorili u inozemstvu, a razgovarao sam s puno ljudi, to nema smisla u ovoj emisiji”, ustvrdio je Milanović.


Sada je cijela priča proširena i na pomilovanje Danka Seitera o čemu će izvjesno biti riječi i na večerašnjem usčeljavanju na Nova TV.