Podrška Orbanu

Milanović opet protiv Bruxellesa: “Borit ću se za to da se Mađarskoj ne oduzme novac. Što je sljedeće? Da ih gurnemo Rusiji?”

Hina

Foto: rustusnyz/Twitter

Foto: rustusnyz/Twitter

To se radi i sa Srbijom, ali Milanović u tome radi razliku i za Mađarsku ima razumijevanja jer ona nas nikada nije napala.Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kritizirao je u srijedu odluku Europske komisije o zamrzavanju dijela novca iz kohezijskih fondova Mađarskoj zbog “ideoloških razloga”.


Milanović je u izjavi novinarima nakon Dana velikih planova govorio, među ostalim i o problemu INA-e čiji je većinski dio u mađarskom vlasništvu.


Tu su “delikatni odnosi”, ali to se znalo od početka i “moramo se truditi napraviti dobru kompaniju i nastojati da nam to ne truje odnose sa susjednom državom”.
Naglasio je da se druži s mađarskim političarima i ima s njima dobre odnose, unatoč ideološkim razlikama.


Pritom je kritizirao odluku Europske komisije, koju je nazvao “pametnjakovićima” iz Bruxellesa, jer iz “ideoloških  razloga” žele uskratiti Mađarskoj dvije trećine novca iz kohezijskih fondova zbog nepoštivanja vladavine prava.


“To je katastrofa, ja ću se prvi boriti da se Mađarskoj to ne napravi”, rekao je.


Nikad se ne treba umoriti od objektivne kritike onoga što Orban u nekim slučajevima čini krivo, napominje Milanović.


“Ali da mu se uzima dvije trećine, što je sljedeće”, zapitao je pa nastavio: “Da ga se prebaci Rusima, da se Mađarsku gurne Rusiji”:


To se radi i sa Srbijom, ali Milanović u tome radi razliku i za Mađarsku ima razumijevanja jer ona nas nikada nije napala.