Reakcija

Milanović o Jandrokovićevom odlasku na utakmicu: “Klinac je trebao ići s tatom”

Hina

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

„Jel' trebao klinac ići s tatom? Je, trebao je”, odgovorio je predsjednik na novinarsko pitanje u IvancuPredsjednik RH Zoran Milanović komentirao je u utorak slučaj  predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je na utakmicu Hrvatske i Španjolske u Berlinu, na Europskom nogometnom prvenstvu poveo državnim zrakoplovom člana obitelji, sina, riječima da je – “klinac trebao ići s tatom”.


 


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je, na upite nekih medija i građana  predmet protiv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu Hrvatske i Španjolske u Berlin na Europsko nogometno prvenstvo, državnim zrakoplovom poveo sina.
„Jel’ trebao klinac ići s tatom? Je, trebao je”, odgovorio je predsjednik na novinarsko pitanje u Ivancu.


Na dodatno pitanje da je Povjerenstvo otvorilo slučaj Milanović je uzvratio: „Samo neka otvaraju slučaj”.


Predsjednik Milanović izjavio je to prilikom obilaska proizvodnog pogona tvrtke “Ivančica” d.d. u Ivancu gdje ga je Uprava tvrtke, predvođena Sinišom i Nadicom Zver, provela kroz pogon te su ujedno održali i kraći sastanak.


Nakon što je predsjednik RH Milanović najavio da će najvjerojatnije ići u Leipzig na utakmicu Hrvatske protiv Italije, novinari su ga upitali hoće li mu biti sporno što će u avionu biti s ministrima.


„Samo ću biti ja”, rekao je predsjednik Republike.