Neobična situacija

Medved morao čekati na granici, policajka ga čak tražila dokumente. Pokrenut stegovni postupak

Portal Novi list

Foto Slavko Midzor PIXSELL

Foto Slavko Midzor PIXSELL

Negdje je došlo do šuma u komunikaciji pa su ministar, njegov vozač i osiguranje morali čekati  da bi došli na redNajmanje jedan policijski službenik s graničnog prijelaza Županja – Orašje, između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, naći će se pred stegovnim sudom jer je ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved morao čekati u redu da bi prešao granicu, piše Telegram.


Slučaj se dogodio prije mjesec dana, sredinom svibnja. Prema informacijama do kojih je došao Telegram, prelazak ministra preko granice bio je najavljen, pa se očekivalo da on, kako je to slučaj u tretmanu sa štićenim osobama i diplomatskim predstavnicima stranih država, granicu prijeđe bez čekanja. Riječ je o tzv. prioritetnom prelasku državne granice, pa je u skladu s tim prijavljen i prelazak ministra i potpredsjednika Vlade.


Telegram piše da je ministar Medved tada nazvao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te da su se na kraju voditelj smjene na graničnom prijelazu Županja, kao i njegovi kolege iz smjene, o cijelom slučaju morali pisano očitovati.