Prevencija

McDonald’s zatvara restorane zbog korone. McDrive ostaje otvoren, šire i područje dostave

Portal Novilist.hr

Image by Pexels on Pixabay

Image by Pexels on PixabayMcDonald’s restorani u Hrvatskoj od utorka, 17. ožujka, zatvaraju se za posjet gostiju. Odluka o zatvaranju restorana za goste donesena je kao mjera prevencije širenja epidemije korona virusom te kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost McDonald’sovih zaposlenika i gostiju, poručuju.


Resotrani u trgovačkim centrima zasad ostaju otvoreni. Gosti će narudžbe moći preuzeti na McDriveu i putem dostave, u skladu s odlukom Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.


– Jednako kao što smo odgovorni gostima posluživati sigurnu hranu, tako smo odgovorni i prema zaposlenicima kojima moramo osigurati sigurno radno okruženje. Njihova sigurnost i zdravlje su nam prioritet.
Uz strogo pridržavanje postupaka kontrole kvalitete, higijene i čistoće koje provodimo, smatramo da je i zatvaranje restorana za goste jedna od mjera kojima ćemo ostvariti tu sigurnost i pomoći u sprečavanju širenja epidemije, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska.


Kao dodatne mjere zaštite, djelatnicima se pri dolasku na posao mjeri temperatura digitalnim beskontaktnim toplomjerima. U slučaju povišene temperature, djelatnici će biti udaljeni s radnog mjesta uz uputu da se jave svom liječniku.


Svi zaposlenici koji rade s novcem obvezni su nositi jednokratne zaštitne rukavice, a uređaji za kartično plaćanje na McDrive liniji redovito se dezinficiraju.


Od ponedjeljka, 16. ožujka, proširit će se i zone dostave te će obuhvaćati čitavo gradsko područje Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka i Pule, a otvaramo i dostavu u Karlovcu.


Novost je i kako će dostava biti otvorena ranije, već u 9 sati, umjesto u 11, a naručiti se može do 23 sata uz preuzimanje aplikacije Glovo i/ili Pauza.


U gradovima u kojima nema dostave, gosti se pozivaju da svoje narudžbe preuzmu putem McDrivea.


Ovo je radno vrijeme McDrivea i McDeliveryja koje vrijedi od utorka, 17. ožujka:


RIJEKA (Trg Republike Hrvatske 1, Rijeka):McDELIVERYPutem Glovo: Ponedjeljak – nedjelja: 09:00 – 23:00 TOWER CENTER RIJEKA (Ulica Janka Polića Kamova 81a)McDELIVERYPutem Glovo: Ponedjeljak – četvrtak: 09:00 – 22:00 VRATA JADRANA, KASTAV (Ćikovići 301)McDRIVEPonedjeljak –četvrtak: 06:00 – 01:00Petak – subota: 06:00 – 02:00Nedjelja i praznik: 06:00 – 01:00