Šibensko-kninska policija

Marko Skejo prijavljen jer je na obljetnici Oluje uzvikivao “za dom spremni”

Hina

NL arhiva

NL arhiva

"Pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno je da je osumnjičeni 65-godišnjak narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja", kažu u policijiŠibensko-kninska policija prijavila je zbog kršenja javnog reda i mira predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njenog ratnog zapovjednika Marka Skeju koji je na obljetnice Oluje u Kninu uzvikivao ustaški pozdrav “za dom spremni”.


Policija je, ne otkrivajući identitet, izvijestila da je protiv 65-godišnjeg Skeje provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je 5. kolovoza u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja, “svojim ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.


U priopćenju navode da su sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policajci obilježavanje u Kninu snimali i fotografirali.
“Pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno je da je osumnjičeni 65-godišnjak narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja.


Temeljem svega utvrđenog, policija je protiv 65-godišnjaka, Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, kažu u policiji.