Bivša europarlamentarka

Marijana Petir otkriva zašto ide s HDZ-om, a napala je i predsjednika: ‘Tužno je da je na čelu države netko tko ne voli svoju državu’

P. N.

Priznaje da je, osim s Andrejem Plenkovićem pregovarali s Domovinskim pokretom Miroslava ŠkoreBivša europarlamentarka Marijana Petir na izbore će u VI izbornoj jedinici ići kao nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a. Priznaje da je, osim s Andrejem Plenkovićem pregovarali s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.


“Razgovori su bili konstruktivni, sadržajni i okrenuti budućnosti. I gospodin Škoro i ja želimo dobro Hrvatskoj, no putevi kako to postići nam se u nekim dijelovima razlikuju”, rekla je u razgovoru za Jutarnji list.


Prokomentirala je i činjenicu da ju je HDZ prije godinu dana ucjenjivao ulaskom u stranku za postavljanje na izbornu listu za Europski parlament. Tada nije došlo do dogovora.
” Nastojim prošlost ostaviti iza sebe i okrenuti se budućnosti zbog Hrvatske. Ja sam nezavisna kandidatkinja i nisam se učlanila u HDZ. Moj cilj je provoditi projekte koji su važni za Hrvatsku i naš narod, a to neće biti moguće ako na vlast dođe ljevica jer se živo sjećamo njihova maćehinskog odnosa prema hrvatskom selu i seljaku”, odvratila je.


Kaže da se ne smije dozvoiliti rasipanje glasova od centra udesno, te da bi povratak ljevice na vlast bilo dugoročno štetno za Hrvatsku.


“Sasvim je realno da će ili HDZ ili SDP dati mandatara – ovisi tko od njih osvoji više mandata. U krizi u kojoj se nalazimo jasno je da državu treba voditi netko s iskustvom. Osobno ne želim ni na koji način pridonijeti rasipanju glasova od centra prema desno i na taj način pomoći lijevoj koaliciji da dobije priliku sastavljati Vladu. Svima je jasno da Hrvatska nema vremena za eksperimente”, dodala je, pa kritizirala i predsjednika Zorana Milanovića.


“Ja poštujem dužnost predsjednika, no ne mogu prihvatiti da se predsjednik s prezirom odnosi prema hrvatskim braniteljima, da napušta obilježavanje obljetnice Bljeska usred intoniranja himne, da kaže da ne priznaje Dan državnosti države čiji je predsjednik, da smatra da časnici hrvatske pobjedničke vojske ne zaslužuju dobiti pohvale za uspjehe koje postižu, a koje bi im on kao vrhovni zapovjednik uz čestitku trebao uputiti… Ne, neću nabrajati dalje, ali moram reći da me duboko rastužuje da je na čelu Hrvatske netko tko svojim ponašanjem pokazuje da ne voli i ne poštuje svoju državu i svoj narod”, rekla je Petir za Jutarnji.