Nove snage

Potvrđeno: Marija Selak Raspudić ulazi u politiku, na izbore ide na listi Mosta

Marija Selak Raspudić / Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Marija Selak Raspudić / Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena, postoje trenuci, a ovo teško i otuđeno proljeće zasigurno je jedan od njih, kaže Marija Selak RaspudićFilozofkinja i bioetičarka  Marija Selak Raspudić objavila je u srijedu da će na parlamentarne izbore izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta nezavisnih lista.


U video poruci objavljenoj na Facebook stranici Mosta Selak Raspudić istaknula je kako je ugled Hrvatskog sabora posljednjih godina srozan političkim trgovinama i da je pogažena politička volja građana, da se onemogućavaju referendumi, elektroničko i dopisno glasovanje, a izbori raspisuju usred pandemije.


„Osobno više ne želim pristajati na to i zbog toga sam odlučila kandidirati se kao neovisan kandidat na listi Mosta”, kazala je i napomenula da će se posebno baviti obrazovnim procesima, tehničkom dehumanizacijom i prijetećom digitalnom diktaturom.
„Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena, postoje trenuci, a ovo teško i otuđeno proljeće zasigurno je jedan od njih, kada se svaki slobodan građanin u zemlji zapita trebali li i dalje podnositi pasivno zlouporabu vlasti ili se treba aktivno uključiti u političke procese svojim kandidiranjem”, rekla je Selak Raspudić.Most je najavio kako će u narednim danima predstaviti nova imena za predstojeće parlamentarne izbore.


„Pristupaju nam novi i mladi ljudi ali i kapitalci već poznati na javnoj sceni! Od sutra više ništa neće biti isto. Rađa se nova nada za Hrvatsku”, poručili su iz Mosta.


Marija Selak Raspudić je supruga kolumnista i političkog analitičara Nine Raspudića. O njemu se također kalkulira hoće li se politički angažirati pri čemu su mediji spominjali Domovinski pokret Miroslava Škore i Most kao stranke kojima bi se pridružio.