Dubravka Grabar

Majka predsjednice o izjavi svoje kćeri: “Rijeka ionako malo glasa za nju”

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej DrechslerDubravka Grabar, majka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, komentirala je za N1 predsjedničinu izjavu o NK Rijeci.


“Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo.


Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mojemu srcu. Nogomet je za nas koji smo voljeli Hrvatsku bio puno, puno više od nogometa. Značio je narodno zajedništvo. Bio je ono što je povezivalo sve od juga do sjevera”, rekla je, podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović.
Dubravka Grabar ovo je imala za reći na pitanje hoće li Rijeka zamjeriti predsjednici zbog takve izjave?


“Ja mislim da Rijeka ionako malo glasa za nju. Rijeka je multinacionalna, više je, neću reći čija, ali dobro je, ostali smo živi i po porijeklu imovine i svačemu”, kazala je  Dubravka Grabar.


Uzda li se onda predsjednica više za glasače u Splitu?


“Ne, ne, ne i tu će ljudi glasati za nju, ali svatko ima pravo glasati za nekoga. Dobro, sad ih je malo previše, ali budemo vidjeli. Ja se nadam najboljemu”, rekla je Dubravka Grabar.


Na pitanje o tome kako predsjednica često priča kako je bilo teško živjeti u Jugoslaviji, ali da je  to vrijeme otišla na srednjoškolsku razmjenu u SAD, njena majka kaže: “Htjela sam da ona vidi što ima dalje od doma. Nama je tu dobro, s obzirom na druge, ja se ne tužim”.


Video izjave pogledajte OVDJE.