Koronavirus

Lokalni stožeri zasad ne prijavljuju nove slučajeve: ‘Treća faza ovisit će o rezultatima ovog tjedna’

Portal Novi list

Foto Screenshot, Pixsell

Foto Screenshot, Pixsell

Nastavak cijele priče ovisi o nama. Prvo moramo vidjeti što smo dobili iz prve faze, to ćemo vidjeti ovih dana. Nakon toga možemo razmišljati o daljnjim mjerama. Virus je još tu, i moramo biti jako oprezniU Hrvatskoj je prema posljednjim objedinjenim podacima koronavirusom dosad zaražena ukupno 2.101 osoba. Oporavljenih je već 1.522, a dosad je preminulo 80 ljudi.


Članica Nacionalnog stožera Maja Grba Bujević izjavila je za N1 telviziju kako je veseli što jučer nije bilo velikih problema i gužvi po bolnicama.


“Nastavak cijele priče ovisi o nama. Prvo moramo vidjeti što smo dobili iz prve faze, to ćemo vidjeti ovih dana. Nakon toga možemo razmišljati o daljnjim mjerama. Virus je još tu, i moramo biti jako oprezni.
Možda ćemo već danas znati je li zbog popuštanja mjera bilo novih slučajeva zaraze. Prošli ponedjeljak smo krenuli, ali ne u punom opsegu. Još uvijek puno ljudi radi od kuće, dakle, nismo se jako puno kretali…


Samoizolacija se i dalje krši. Jučer, danas i sutra – ti brojevi su pokazatelj prvog blagog popuštanja mjera. Treća faza će ovisiti o rezultatima ovotjednog popuštanja, kazala je.


Novi podaci bit će objavljeni u 14 sati, a dotad vijesti objavljuju lokalni stožeri.


Nove slučajeve ne bilježi Virovitičko-podravska županija, gdje je ozdravilo još dvoje od osmero oboljelih. Testirano je 29 osoba, a sve su negativne na COVID 19.


Bjelovarsko-bilogorska županija već 20 dana nema novooboljelih od koronavirusa. Testirano je još 15 osoba, 14 nalaza je negativno, a još se jedan nalaz čeka.


Vukovarsko-srijemska županija također nema novih slučajeva. Izliječene su još dvije osobe iz Vinkovaca.