Jedanaest oboljelih u Hrvatskoj

KORONAVIRUS Treći varaždinski zaraženi ima blage simptome bolesti, rođak je drugooboljelog

Hina

Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Klinička slika je umjerena. Radi se o blažim simptomima kao što su poznati kod gripe - povišena temperatura, kašalj i tome slično", rekao je Vugrin u izjavi medijima u Županijskoj palači u VaraždinuVARAŽDIN Treća osoba zaražena koronavirusom u Varaždinu i jedanaesta u Hrvatskoj muškarac je u dobi od 60-tak godina, koji je u rodbinskoj vezi s drugim zaraženim i ima blage simptome bolesti, izvijestio je u petak načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.


“Klinička slika je umjerena. Radi se o blažim simptomima kao što su poznati kod gripe – povišena temperatura, kašalj i tome slično”, rekao je Vugrin u izjavi medijima u Županijskoj palači u Varaždinu.


Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite je dodao da je suradnja s osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim odlična, da su mapirani svi kontakti te postoji aktivni zdravstveni nadzor nad svima, dok se zaražena osoba nalazi u izolaciji u Općoj bolnici Varaždin.
Vugrin je istaknuo da se provode aktualne preporuke vezano uz postupanja s koronavirusom te će se sukladno preporukama postupati i ukoliko će se one mijenjati.


Ponovio je da je situacija pod kontrolom te da i dalje nema generalne zabrane javnih okupljanja.


Varaždinska je županija ranije otkazala za subotu najavljen koncert za umirovljenike uz Dan žena, zbog sigurnosti te populacije.