Koronavirus

STIŽU NOVE BROJKE Novi zaraženi u Brodsko – posavskoj županiji, ovaj nema veze sa Švedskom

Portal Novi list

Foto Davor Puklavec PIXSELL

Foto Davor Puklavec PIXSELL

Novooboljela osoba nije povezana sa povratkom grupe radnika iz Švedske, a ukupan broj u toj županiji dosad je 33. Ozdravilo je 15 osobaU Hrvatskoj je, prema jučerašnjim podacima, 2.226 osobe oboljelo od koronavirusa. Preminulo je devedeset i pet osoba, a 1936 osoba se oporavilo. Nove objedinjene brojke Nacionalni stožer objavit će u 14 sati, a dotad stižu vijesti iz lokalnih stožera.


Brodsko – posavska županija u posljednja 24 sata ima jednu novu osobu oboljelu od COVID-19, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. Novooboljela osoba nije povezana sa povratkom grupe radnika iz Švedske, a ukupan broj u toj županiji dosad je 33. Ozdravilo je 15 osoba.


Bjelovarsko – bilogorska županija ne bilježi nove slučajeve i to 33. dan zaredom. Jučer je testirano 5 osoba, 4 nalaza su negativna, a jedan se očekuje tijekom dana. Nema aktivnih slučajeva.
Vukovarsko-srijemska županija i dalje je “corona free” županija. Županija je već dvadeseti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba 40. protekla 24 sata testirano je 11 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1747.


Istarska županija je u zadnja 24 sata testirala 24 uzorka i svi su negativni. Istra ostaje na dva aktivna bolesnika koji su utvrđeni prošli tjedan, kad smo imali slučajeve dolazaka iz inozemstva, Španjolca i njegovu suprugu iz Hrvatske koji su zaraženi.


Virovitičko – podravska županija nema nove slučajeve 16. dan zaredom. Testirano je 20 uzoraka i svi su negativni.


U Zagrebu u protekla 24 sata od tri osobe testirane na koronavirus jedna je pozitivna, izvijestio je u ponedjeljak na konferenciji za medije zagrebački Stožer civilne zaštite, naglasivši da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća.


Do sada su u Zagrebu ukupno testirane 10.142 osobe, 64 osobe su u samoizolaciji od čega je 10 na kućnom liječenju.


U protekla 24 sata potvrđena je jedna osoba pozitivna na virus, naveo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Pozvao je građane da se drže propisanih mjera.