Afera trese političku scenu

KOALICIJSKI PARTNER TRAŽI NJEGOVU GLAVU: Želimo hitan sastanak s Plenkovićem i smjenu Lovre Kuščevića

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Mediji su danas, pozivajući se na neimenovane izvore iz HNS-a, objavili kako će ta stranka koja je koalicijski partner u Vladi tražiti koalicijski sastanak te insistirati na odlasku HDZ-ova ministra uprave Lovre Kuščevića.ZAGREB – Član Predsjedništva HNS-a i saborski zastupnik te stranke Stjepan Čuraj izjavio je danas da će HNS tražiti hitan sastanak s premijerom, na kojem će predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića.


“Na Predsjedništvu smo se dotakli i aktualne političke situacije, prije svega afera ministra Kuščevića. Tražit ćemo od premijera hitan sastanak i na njemu ćemo predložiti smjenu ministra”, rekao je Čuraj novinarima u Svetom Martinu na Muri, nakon sjednice tog stranačkog tijela.


Čuraj je kazao i kako je na sjednici Predsjedništva bilo riječi o više tema. “Donijeli smo zaključke da ustrajemo i dalje na povećanju plaća svim zaposlenicima o osnovnim i srednjim školama. Nastavljamo i dalje s rasterećivanjem gospodarstva i inzistirat ćemo na digitalizaciji javne uprave”, nabrajao je Čuraj.
Mediji su danas, pozivajući se na neimenovane izvore iz HNS-a, objavili kako će ta stranka koja je koalicijski partner u Vladi tražiti koalicijski sastanak te insistirati na odlasku HDZ-ova ministra uprave Lovre Kuščevića.


Također su naveli i kako bi na tom sastanku HNS mogao predložiti i širu rekonstrukciju koja bi podrazumijevala odlazak i ministra zdravstva Milana Kujundžića te ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac.


HNS, inače, u Svetom Martinu na Muri ovog vikenda organizira sportske susrete na kojima će okupiti oko 2.000 svojih članova, a sutra u podne najavili su i konferenciju za novinare.