Misli 'ozbiljno'

Karlovački župan navukao uniformu, pa izdavao naredbe bolnicama. Liječnicima prijetio zatvorom

Portal Novilist.hr

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELLKarlovački župan Damir Jelić danas je, valjda kako bi pokazao da misli ozbiljno u borbu protiv koronavirusa, navukao uniformu, pa izveo igrokaz, u kojem je izdavao naredbe bolnicama i lokalnim novinarima, a liječnicima obiteljske medicine – prijetio zatvorom, javlja Jutarnji.


Povod njegovom istupu je prva osoba zaražena koronavirusom u Karlovcu. Dok ministar zdravstva Vili Beroš i stručnjaci na državnoj razini, pokušavaju smiriti paniku, Damir Jelić je nastupio kao da je kordunski bog i batina:


– Ja zapovijedam Hrvatskom radio Karlovcu da o svemu izvještava i ljude s ogulinskog područja, jer ne vidim ovdje ogulinske medije. Možete to smatrati zapovijedi, medij ste u vlasništvu lokalne samouprave – rekao je Jelić na samom početku.
– Ovo je mobilizacija – dodao je pa obiteljskim liječnicima, poručio kako će ili slušati ili završiti iza rešetaka:


– Pred desetak dana nam se dogodila situacija da je na jednoj ordinaciji obiteljske medicine osvanuo natpis “odite na hitnu”. Ponovi li se to, čini mi se da je zatvorska kazna ono što slijedi, bez puno razgovora – reče župan Karlovačke županije.


U normalnim okolnostima, podatak da političar prijeti zatvorom po kratkom postupku, izazvala bi opću konsternaciju, ali trenutno vlada zagušenost lošim vijestima, pa je ova prošla bez puno reakcija. Međutim, vjerujemo kako mediji moraju upozoravati na ovakve prijetnje.


Jelić ima smisla za dramaturgiju, ali to ne iznenađuje, kada se pročita njegova službena biografije. On je diplomirani kroatist, koji je, ‘u Gimnaziji Karlovac osnovao je u suradnji s učenicima Video družinu, a u suradnji sa studentima Kino klub Karlovac, koji i danas djeluju i ostvaruju prestižne rezultate. Preko 30 godina se bavi pjesništvom i pisanjem teoretskih članaka o književnosti iz čega je proizašla zbirka pjesama ‘Dečki’.


Pročuo se nakon što su mediji otkrili da Jelić ima običaj svoje suradnike voditi na duhovne obnove, pa su stizale vijesti kako zaposlenici grada i gradskih tvrtki autobusima idu na duhovne obnove u Hercegovinu, kao i zbog sklonosti skupim automobilima, pa je na račun siromašne Karlovačke županije, za limuzine trošio oko 300.000 kuna, piše Jutarnji.