Pokušaj povratka

Kajin ide u borbu za Buzet, iza nezavisnog kandidata zajedno stali SDP i Demokrati

Tihana Tomičić

Kako je poznato, Kajin je nakon raspuštanja istarskog SDP, u vremenu kad je predsjednik stranke bio Zoran Milanović, bio čak i SDP-ov kandidat za župana na izborima 2013. godineDa je politika umijeće mogućeg, pokazuje primjer lokalnih izbora u Buzetu: ondje su se SDP i stranka bivšeg SDP-ovca, a sada čelnika Demokrata, Miranda Mrsića, ujednili oko jednog nezavisnog kandidata, bivšeg IDS-ovca Damira Kajina. Popularni Kajin bit će njihov zajednički kandidat nasuprot IDS-u.


Iz SDP-a poručuju kako Damira Kajina ne treba posebno predstavljati Buzećanima: »To je čovjek kojeg svi poznajemo, koji je gotovo 30 godina u politici te je zaštitni znak Istre i Buzeta«, izjavio je predsjednik SDP-a Buzeta Vedran Majcan.


Damir Kajin na izbore izlazi uz tvrdnju kako je Buzet grad u kojem je idealno živjeti: »Nema kriminala i gotovo da nema droge, ali posla ima. Nezaposlenost ovdje nije bila problem ni 1995., ni 2005., kao ni danas. Međutim danas više nemamo onaj potencijal koji smo imali devedesetih i ranih dvijetisućitih godina. Ono što je isto tako tragično jest da smo se podijelili na nas i njih. IDS je povijesna stranka koju sam i sam stvarao. Stoga se nitko ne treba bojati za svoj posao, ali poslovi u javnom servisu neće biti uvjetovani bilo čijom iskaznicom«, kaže Kajin.
Kako je poznato, Kajin je nakon raspuštanja istarskog SDP, u vremenu kad je predsjednik stranke bio Zoran Milanović, bio čak i SDP-ov kandidat za župana na izborima 2013. godine. Bio je u drugom krugu, ali potom ga je premoćno pobijedio IDS-ov Valter Flego, no budući da je na Buzeštini već postao politička institucija, u SDP-u i Demokratima zaključili su da je najlogičnije podržati upravo njega.