Preproke HZJZ-a

Kafići i restorani mogu raditi i nakon 23 sata, ali i dalje nema zadržavanja na šanku. Konobari moraju mjeriti temperaturu

Hina

Kafići i dalje rade po posebnim pravilima / Foto: S. DRECHSLER

Kafići i dalje rade po posebnim pravilima / Foto: S. DRECHSLER

I dalje je zabranjeno posluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima i na stolovima se ne smiju ostavljati začini.Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je u četvrtak najnovije preporuke za rad ugostiteljskih objekata u kojima njihov rad više nije ograničen od 6 do 23 sata.


Kafići i restorani sada mogu raditi dulje od 23 sata, no ostala epidemiološka pravila ostala su ista pa razmak između susjednih stolova i dalje mora biti najmanje metar i pol.


Obavezna je dezinfekcija ruku i stolova, te nije dopušteno zadržavanje za šankom, osim prilikom naručivanja, ističu iz HZJZ-a.
I dalje je zabranjeno posluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima i na stolovima se ne smiju ostavljati začini.


Uz obavezno dezinfekcijsko sredstvo na ulazu i razmak od 1,5 metra, zatvorene prostore je potrebno redovito prozračivati.


Za zaposlene u ugostiteljskim objektima je obavezno dnevno mjerenje tjelesne temperature u jutarnjim satima, preporučuje se nošenje maski za lice u zatvorenom prostoru i poželjne su jednokratne zaštitne rukavice.