KLJUČEVI GRADA

Juričan opet proziva Bandića: “Ti si, moj Milane, samo gradonačelnik tvojih pajdi, rođaka, poslušnika i uguzičara”

Hina

Foto D. JELINEK

Foto D. JELINEK

Juričan je objasnio je kako "kunica po kunica kapa njegovim pajdama", gdje jedni rade manifestacije u Gradu, a drugi ih opskrbljuju štandovima, ocijenivši da je Bandić razradio cijeli sistemZAGREB – Aktivist i redatelj Dario Juričan u petak je u facebook objavi osudio to što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u povodu fašnika simbolično predao ključeve Grada Zagreba predsjedniku KUD-a Prepuštovec Josipu Liparu, ističući da se radi o članu Bandićeve stranke i njegovom “pajdi” koji je umješan u razne afere.


U objavi oštrog tona Juričan navodi da je Grad Zagreb Liparovom KUD-u Prepuštovec samo u 2018. dodijelio 420.000 kuna, dok ostali nisu dobili ni približno toliko.


Juričan je objasnio je kako “kunica po kunica kapa njegovim pajdama”, gdje jedni rade manifestacije u Gradu, a drugi ih opskrbljuju štandovima, ocijenivši da je Bandić razradio cijeli sistem. 
Lipar je tako predsjednik Vijeća mjesnog odbora Prepuštovec, član stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i dopredsjednik Zajednice folklornog amaterizma preko koje je, tvrdi Juričan, Bandićev tjelohranitelj Robert Ljutić “okretao  novce” zbog čega mu se sudi na Županijskom sudu. 


Lipar preko svoje tvrtke “Lipar trgovina i promet” opskrbljuje Bandićeva vozača Zdravka Krajinu (tvrtku Eko sajam) i “pajdu” Marka Ljiljaka (tvrtku Etno sajam) sa svojim štandovima na zagrebačkom Trgu, tvrdi Juričan.


Ljiljak je pak rođak Bandićeva mesara Ratimira Jurekovića koji radi u gradskom Uredu za poljoprivredu, a ujedno je prvooptuženi u aferi Bundekfest na Županijskom sudu.


Tvrdi da je Liparu “pinku” direktno omogućio tako što je cijenu štandova Tržnica Zagreb digao u nebo i tu gradsku tvrtku učinio nekonkurentnom na tržištu, zbog čega je Lipar mogao uskočiti sa svojom ponudom. 


Lipar također ima i tvrtku “Parli event”, koja je u godini dana od osnivanja dobila novčanu potporu od 60.000 kuna uz još šest tvrtki, među kojima je i Ljiljakova “Etno sajam” s potporom višom od 57.000 kuna. 


“Ti si, moj Milane, samo gradonačelnik tvojih pajdi, rođaka, poslušnika i uguzičara. Ti si gradonačelnik sveg šljama i kriminalaca”, poručuje Juričan.


Bandić je na svojem facebooku u srijedu priopćio da su ključevi Grada simbolično predani “Fašničkoj hajdučiji” u zgradi Gradske uprave, a na jednoj od fotografija Bandić ključeve Grada uručuje Liparu. 


Tradicionalna manifestacija “Fašnik vu Zagrebu” održava se do 25. veljače u organizaciji KUD Prepuštovec, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.